KOMENTIMI I ENDRRAVE NE ISLAM PDF

Endrrat jane te verteta aq sa njeriu eshte i sinqerte ne te folur. I Derguari i Allahut alejhi selam ka njoftuar se ne fundin e kohes para Kijametit do te kete shume endrra te verteta. Kjo ndodhe keshtu,per shkak se njerezit do te jene me kohe shume large kohes se profetesis dhe gjurmeve te tij,keshtu qe besimtareve kjo mungese do tu kompesohet me endrra. Sa i perket kohes kur drita e Shpalljes ishte e forte,ate bote njerezit nuk kishin nevoje per endrra te verteta.

Author:Kelar Moogurn
Country:Tanzania
Language:English (Spanish)
Genre:Finance
Published (Last):24 October 2008
Pages:145
PDF File Size:4.86 Mb
ePub File Size:3.28 Mb
ISBN:127-5-32267-789-4
Downloads:90512
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:FenricageEndrrat jane te verteta aq sa njeriu eshte i sinqerte ne te folur. I Derguari i Allahut alejhi selam ka njoftuar se ne fundin e kohes para Kijametit do te kete shume endrra te verteta. Kjo ndodhe keshtu,per shkak se njerezit do te jene me kohe shume large kohes se profetesis dhe gjurmeve te tij,keshtu qe besimtareve kjo mungese do tu kompesohet me endrra. Sa i perket kohes kur drita e Shpalljes ishte e forte,ate bote njerezit nuk kishin nevoje per endrra te verteta.

Nese endrrat e muslimanit perputhen,atehere pranohen si te verteta. Endrra eshte sikurse mbulesa. Disa endrra jane prej Meshiruesit,disa burojne nga nefsi,ndersa disa prej Shejtanit. Vetem endrrat te cilat jane prej Allahut konsiderohen shkaktare te udhezimit. Endrrat e profeteve jane shpallje sepse endrrat e tyre jane te mbrojtura nga Shejtani,per te cilen gje pajtohet i tere umeti.

Per kete shkak ,ne baze te endrres,Ibrahimi a. Sa i perket endrrave te njerezve te rendomte,ato nuk duhet te krahasohen me Shpalljen,keshtu qe nese endrra eshte ne pajtim me Shpalljen,do te veprohet sipas saj;ne te kunderten jo.

Dikush do te pyese:Cfare te themi per ate nese endrrat jane te verteta apo perputhen? Pergjigja thote keshtu:Endrra e verteta nuk mund te jete ne kundershtim me Shpalljen. Endrra e vertete zgjon nevojen per pasimin e Sheriatit. Pra,nese deshiron qe endrrat te jene te vererteta,le te flase te vereteten,le te ushqehet me hallall,le te kryeje urdherat dhe lete largohet nga ndalesat dhe le te bjere ne gjume me abdest i drejtuar kah Kibla,le ta permend Allahun derisa ta za gjumi.

Kush vepron keshtu,endrra e tij gati se nuk mund te jete e pavertete. Endrrat me te verteta jane ato ne agim,kur leshohet meshira dhe falja. Atehere shejtanet pushojne. E kunderta e kesaj eshte koha e akshamit,kur shejtanet jane aktive dhe te shperndare. Ubade ibn Samiti r. Autor Ibn Kajim el-Xheuzije.

HARMONIA FUNKCYJNA PDF

KOMENTIMI I ENDRRAVE NE ISLAM PDF

Tat Me vone u konstatua nga formimi i gjykates se kontrollit qe kishin arritur sipas hetimeve mbi 8 milione njerez qe nga shekulli i te deri ne shekullin e te. Gjate pese shekujve te bashke — ekzistences me shtetin Osman, Shqiperia mundi qe te prodhoje shume njerez te medhenje, impakti i te cileve ne ko,entimi turke ishte mjaft i madh. Pse duhet shkuar te varezat? Male eshte shume apsolut ne punen dhe suksesin e tijpasi vete jam njeri qe i kuptoj dhe i binden ligjit te natyres dhe te zotit per kete e falenderoj zoterine Male per sherim te plote te djalit tone nga magjite e zeza dhe nga depresionet.

KEWTECH KT203 PDF

Endrrat në Islam

.

BABY BIORB MANUAL PDF

.

Related Articles